december 28, 2017 Redaktør

15 år med GLiMT

GLiMT har i 2017 haft sit 15 års jubilæum. I løbet af året har vi haft premiere på tre forestillinger, repremiere på en fjerde og turné med en femte. Vi har samlet spillet 78 forestillinger på turné og hjemme i Tårnby – og 5279 mennesker har i løbet af året været inde og se en GLiMT forestilling.

Derudover har vi undervist workshops, vi har undervist valgfag i nycirkus i samarbejde med Tårnby Ungdomsskole, og vi har taget hul på et helt nyt undervisningsprojekt, der hedder Viden i Kroppen.

Det har været travlt, og spændende – og vi glæder os usigeligt meget til at fortsætte arbejdet i 2018!

GLiMT blev skabt i 2002 af Lars Lindegaard Gregersen og Camila Sarrazin. I sin tid hed det “Teatro GLiMT”, og kompagniet havde base i Spanien, hvor Lars og Camila primært skabte gadeteaterforestillinger med nycirkus, der turnerede sommeren lang.

I 2006 flyttede Teatro GLiMT til Danmark, og begyndte at fokusere mere på black box og stedbestemte forestillinger. Samtidig ændredes navnet til det nuværende – GLiMT. Det resulterede bl.a. i forestillingerne “Sisyphus Ascending” og “Empty Steps” der stadig turnerer rundt i verden.

I 2014 flyttede GLiMT til Tårnby, og her har vi i de sidste år koncentreret vores forskellige projekter – selv om vi fortsat turnerer både i Danmark og internationalt. Her skabte vi bl.a forestillingen “Underskoven” der spillede over 2 somre i Pinseskoven på Kalvebod Fælled til stor fornøjelse for børn, unge og voksne, og fik fantastisk omtale fra pressen og en præmiering fra Statens Kunstfond med på vejen.

I løbet af årene har vi skabt 17 større og mindre forestillinger, der spænder lige fra stedspecifikke forestillinger ude i skoven, over intime teaterinstallationer til både større og mindre blackbox forestillinger.

Sideløbende har vi også gennemført adskillige undervisningsprojekter, såsom Valby Sommercirkus i 2011, og ScenEx i 2016, undervist workshops, lavet events og sær-optrædener, og meget mere.

Kontakt GLiMT